STICHTING
Reserveren is niet meer noodzakelijk. De concertbijdrage van € 5,00 p.p., kunt u aan de deur contant of per pinbetaling voldoen. Uiteraard kunt u het ook overmaken op bankrekening NL58 ABNA 0130 1083 32, t.n.v. Cultuur Tijdens het Middaguur.     LET OP:   BANKNUMMER GEWIJZIGD !!!
HELAAS ONTVANGEN WIJ NIET ALTIJD TIJDIG HET PROGRAMMA VAN DE UITVOERENDEN, DERHALVE KUNNEN WIJ U NIET ALTIJD UITGEBREID INFORMEREN OVER HET PROGRAMMA, ONZE EXCUSES DAARVOOR.
U kunt ook een abonnement voor een reeks concerten boeken. Klik hier voor informatie.
VERWACHT EERST VOLGENDE CONCERT:
VRIJDAG 1 MAART 2024 - 12:00 UUR (kerk open vanaf 11:30 uur)
 Cyclone Saxophone Quartet
Concert op 1 maart 2024 van het Cyclone Saxophone Quartet, met Jos Baggermans - sopraan sax, Zane Gerenberga - alt sax, José Tadeo Rey García - tenor sax, Merle Wölker - bariton sax.                                                                                                                   De groep speelt stukken van Astor Piazzolla, Thierry Escaich, Ari Benjamin Meyers, Eugène Bozza, Timothy Blinko en Gabriel Fauré.                                                                                            Hun nieuwe programma bevat enerzijds bekende stukken uit het saxofoon repertoire, maar anderzijds ook onbekende stukken van echte grootmeesters. De groep speelt avontuurlijk en met veel plezier, regelmatig klinkt het virtuoos, zo verzekerde ons de kenners. Concert op 8 maart 2024 met Alexander Chater achter de piano. Alexander Chater is van Zuid Afrikaanse afkomst en maakte op jonge leeftijd kennis met klassieke muziek door zijn moeder en twee grootouders, alle drie uitvoerend musicus. Toen Alexander 4 jaar oud was kreeg hij al zijn eerste piano en ontving hij viool-lessen. Hij studeerde klassiek piano in Rotterdam en trad op onder meer in De Doelen.  Alexander speelt zeer diverse stijlen. Van Franz Liszt speelt hij composities uit Années de pèlerinage, vijf piano composities voor de pauze en vier na de pauze. Concert 15 maart 2024 met pianist Rafael Gutiérrez-Vélez, in 2022 winnaar van de  “María Rosa Oubiña de Castro Prijs”.  Rafael heeft concerten gespeeld in Steinway Hall, St Martin-in-the- Fields en het Barbican Centre in Londen, Rachmaninoff Concert Hall en Moskou International House of Music. Voor ons speelt hij van Beethoven een complete Pianosonate, van Ravel de beroemde “Valses nobles et sentimentales” en van Brahms ook weer een complete pianosonate.  Dat wordt weer ademloos luisteren en echt genieten. Concert op 22 maart 2024 met Steven Kleven achter de piano. Steven (2005) begon als 7-jarige in de jong-talent klas van Marijke Oers in Leuven. Later studeerde hij aan de internationale Musica Mundi School in Waterloo en aan het Centre Musical Eduardo del Pueyo in Brussel. Sinds 2023 studeert hij aan de Universität der Künste in Berlijn. Hij heeft vele prijzen behaald, zowel voor piano-solo als met zijn Musica Mundi piano-trio. Voor de pauze speelt hij stukken van J.S. Bach en Debussy, na de pauze stukken van Beethoven Concert op 29 maart 2024 met Neelke Stremler, klassieke gitaar en Manuel Sanquino, piano.           Het programma opent met een echt Spaans gitaar concert vergezeld door de  piano. Gevolgd door  een  ingetogen suite van Bach in de bewerking voor gitaar. Na de pauze keren we terug in het vurige Spanje, met dansen van Granados. Daarna volgen liederen van Schubert en een vrolijk thema van Mozart. Afsluitend Dowland, een stuk dat aansluit bij de stemming van Goede Vrijdag. Kortom een heel afwisselend programma van een bijzonder duo.